Jeugd

Pieter-Jan Corteel en Jordy Bovyn winnen clubkampioenschappen bij de jeugd

13 Deelnemers waren er deze morgen bij de beginners, waarin de spelers zonder of met beperkte competitie-ervaring mochten aantreden. Net gepast om in twee poules te verdelen en met behulp van het quickpoulesysteem te laten spelen. Nadien speelden de eerstes van elke poule tegen elkaar voor plaats één, de tweedes voor plaats drie, enzovoort.
In de poules noteerden we nu en dan duidelijk niveauverschil, ook al kregen de spelers zonder competitie-ervaring altijd twee punten voorgift, maar na de poules zagen we veel spannende matchen. Het was uiteindelijk Jordy Bovyn, die na winst in zijn poule ook te sterk bleek voor Hannes Van Goethem en zo verdiend de beker bij de beginners naar huis mocht meenemen.

Bij de gevorderden werd er ook met voorgift gespeeld wanneer een speler uit de jeugdcompetitie het moest opnemen tegen iemand die al in de herencompetitie speelt. Voor de rest kwam er geen voorgift aan te pas. Ook hier werd er in twee poules gepingpongd en nadien waren er telkens nog twee kruiswedstrijden om de plaatsen te bepalen. In de poules hadden de jongens uit de herencompetitie het erg lastig met het voorgiftsysteem, maar uiteindelijk waren het toch de vier hoogst geklasseerden die voor de ereplaatsen mochten strijden.
Daarin zagen we in de halve finales twee spannende wedstrijden met vaak spectaculaire rally’s. In de ene halve eindstrijd trok Pieter-Jan Corteel (C4) aan het langste eind tegen broer Hannes (D2). In de andere match versloeg Jelle Versteeg (C2) nipt Ruben Lateur (C6) in de belle. De volgende wedstrijden waren minder spannend, maar vooral in de finale lieten zowel Jelle als Pieter-Jan schitterende punten optekenen. Uiteindelijk was het Pieter-Jan die met 3-1 won, terwijl in de wedstrijd voor de derde plaats Ruben met 3-0 de maat nam van Hannes.

Iedereen vond het een leuke voormiddag, ongeacht zijn op haar plaats, en dus keerden we tevreden huiswaarts, maar niet voor lang, want in de namiddag stonden nog de clubkampioenschappen voor de klassementen op het programma.
 

Volledige uitslag

Beginners

 1. Jordy
 2. Hannes VG
 3. Remi
 4. Jonas
 5. Annelies
 6. Ruben M
 7. Morgane
 8. Delphine
 9. Jef
 10. Lambros
 11. Emilios
 12. Kato
 13. Jonathan

 

 Gevorderden 

 1. Pieter-Jan
 2. Jelle
 3. Ruben L
 4. Hannes C
 5. William
 6. Joke
 7. Tomasz
 8. Duncan

Pieter-Jan Corteel kansloos op TOP 12

Anders dan gehoopt, maar zeker niet onlogisch, eindigde Pieter-Jan afgelopen zondag in Louvain-la-Neuve op de twaalfde plaats in de TOP 12 bij de kadetten. In zijn eerste wedstrijd ging hij aarzelend van start en kon weinig weerwerk bieden tegen de nummer 1 van de ranking, Romain Lambiet (B2, Vervia). De twee volgende matchen gingen stukken beter met verlies in de belle tegen later finalist Arthur Bilas (B4, Astrid Herstal) en 3-1 winst tegen Tom Oliver (B4, La Vilette Charleroi). Dat gaf hoop voor de volgende wedstrijden maar helaas bleef het daar ook bij. Pieter-Jan begon zijn vierde partij nochtans niet slecht tegen Thibaut Darcis (B4, Vedrinamur), maar nipt verlies in de eerste set, na de hele tijd te hebben voorgestaan, gaf hem een mentale dreun, die hij niet meer te boven kwam. Vanaf dan won hij in de poule geen enkele set meer en dus eindigde hij voorlaatste van de zes spelers. Na een te lange onderbreking mocht Pieter-Jan het dan tegen de andere ‘mindere goden’ opnemen voor de plaatsen 9 tot en met 12, maar ook nu kreeg hij de veer niet meer gespannen. Eerst verloor hij zonder pardon met 3-0 tegen Maxim Janik (C2, Schulen) en in de wedstrijd voor de voorlaatste plaats gaf hij een 2-0 voorsprong nog uit handen tegen Bruno Firquet (C0, Verviers). Enig lichtpunt in die laatste partij was dat Pieter-Jan zich eindelijk opnieuw degelijk inzette en wel tot de laatste bal, ook al bleef hij een stuk onder zijn beste niveau. Geladen met de werkpunten inzet en mentale weerbaarheid, keerde Pieter-Jan ontgoocheld huiswaarts. Gelukkig was er nog coach Kristof Nuytinck, die het allemaal wat vrolijker maakte. Bedankt Kristof, vooral ook om de hele dag Pieter-Jan bij te staan met raad en daad.

Sint-Paulus Smidsestraat wint interscholen tafeltennistornooi

Zaterdagnamiddag werd geen enkele pingpongbal in onze club gespaard van harde en welgemikte meppen. Een dertigtal gedreven sportievelingen van zes verschillende basisscholen streden er om de titel van 'Beste tafeltennisschool Gent'.

> Lees hier het verslag
> Foto-album Ruben Lateur
> Foto-album Kris Van Goethem

Interscholentornooi

Sterke prestaties van onze jeugd op het provinciaal kampioenschap

Vandaag vonden in Sint-Niklaas de provinciale kampioenschappen voor jeugdreeksen plaats. Ondanks het relatief laag aantal deelnemers van onze club, behaalden we er toch een schitterend resultaat.

 

In de enkelreeksen jongens triomfeerden al onze deelnemers en zo levert onze club, wellicht voor het eerst in de geschiedenis, de provinciale kampioen bij zowel miniemen, kadetten, junioren als -21-jarigen.

 

Bij de miniemen en kadetten waren het de broertjes Corteel die daarvoor zorgden. De overwinning van Hannes (D2) was weliswaar te verwachten, omdat hij de hoogst geklasseerde miniem van onze provincie is, maar hij speelde toch een ijzersterke finale. Daarin nam hij afstand van Sébastien van Acker (E0, TTC Rooigem) in een bijzonder knappe wedstrijd die veel spannender was dan de 3-0 eindstand laat vermoeden.

Broer Pieter-Jan (C4) had wel een stunt nodig om de overwinning in de wacht te slepen. In de finale moest hij zijn beste niveau bovenhalen om Jules d’Hollander (C0, TTC Hamme) te verslaan.

 

Bij de junioren en -21-jarigen was er helaas een lage opkomst, met opvallend weinig hoog geklasseerde spelers. Op papier waren onze jongens in die reeksen dan ook de grootste kanshebbers om te zegevieren. Bij de junioren mag Ruben Lateur (C6) zich een jaar lang kampioen van Oost-Vlaanderen heten. Ondanks de klassementsverschillen kreeg hij in de finale en halve finale toch degelijke tegenstanders voorgeschoteld. Ruben moest de laatste twee wedstrijden dan ook attent en geconcentreerd blijven maar deed dat schitterend en hield zo respectievelijk Elie Verbeelen (D6, TTC Merelbeke) en Sven Dupré (E0, TTC Rooigem) af.

Bij de -21-jarigen veroverde Jelle Van Peteghem (B6) de eerste plaats.

 

Ook in de dubbels haalden onze spelers mooie resultaten. Bij de junioren geraakten Ruben en Hannes (die bij de grote jongens meespeelde) tot in de finale. Daarin waren Frederik Ampe (D2) en Sven Dupré van TTC Rooigem echter te sterk. Bij de kadetten jongens speelde Pieter-Jan samen met Jules d’Hollander. Ze wonnen vrij makkelijk hun reeks.

 

Een dikke proficiat aan onze spelers en een grote merci aan Kristof Van Lersberghe die onze jeugd van de ene overwinning naar de andere coachte.

Kerstage 2011

Zie hier de groepsfoto van onze kerststage:

Foto_kerststage_2011

 

Het volledige album 

 

Met dank aan Steven Dullaert voor de mooie foto's.

TAARTENVERKOOP editie 2011 van start

Vandaag stuurden we onze jeugdspelers naar jaarlijkse gewoonte na de training met de nodige briefjes naar huis om taarten aan de man te brengen.

Anders dan de vorige jaren wordt het deze keer een snelverkoop: de bestellingen moeten op 10 december al binnen zijn. Op 17 of op 19 december kunnen de heerlijke taarten dan afgehaald worden om te beginnen smullen. Wie op 17 december langskomt, kan meteen ook  intekenen op ons jaarlijks familietornooi, een absloute aanrader.

Veel succes aan alle jeugdige verkopers!

Ruben Lateur is jeugdster 2011

Het zag er al een tijdje zo naar uit, maar na de laatste jeugdactiviteiten en -trainingen eerder deze maand stond officieel vast dat Ruben de eerste winnaar van de jeugdster van TTC Crawford Gent is. Op ruime afstand van Ruben volgde Tomasz Orzechochowski als tweede. Pieter-Jan Corteel bleef nipt zijn broer Hannes voor en sleepte zo de derde plaats in de wacht.

 

Van de nieuwe leden eindigde Hannes Van Goethem het hoogst en in de categorie ‘prestatie van het jaar’ was het Duncan Boone die met de prijzen ging lopen. De jury koos zijn trouwe aanwezigheid op de zaterdagochtendtrainingen uit een reeks met 4 genomineerden.

 

Op de clubbarbecue werden de vijf laureaten gehuldigd en mochten ze hun welverdiende prijzen in ontvangst nemen. Hopelijk komt er volgend seizoen een nieuwe editie van de ‘jeugdster’ en zijn onze jeugdspelers even enthousiast.

 

Klik hier voor een volledig overzicht van de eindstand.

Alle nominaties prestatie van het jaar bekend

Afgelopen weekend zijn bij de jeugdwerkgroep nog enkele nominaties voor de ‘prestatie van het jaar’ binnengekomen.  Er zijn nu 4 genomineerden:

 

Kristof Van Lersberghe: voor zijn inzet om de jeugdspelers te coachen op criteria en kampioenschappen.

 

Hannes Corteel: voor het winnen van een C2 (als E0) in de competitiematch tegen de rechtstreekse titelconcurrent.

 

Pieter-Jan Corteel: voor zijn derde plaats bij de miniemen op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen.

 

Duncan Boone: voor zijn trouwe deelname aan de zaterdagmorgentrainingen (hij miste er slechts 1).

 

Deze week beraadslaagt een jury van oudgedienden onder leiding van voorzitter Pol Van Caeneghem wie de winnaar wordt. De bekendmaking van de winnaar gebeurt zaterdag op de clubbarbecue. Dan worden ook de laureaten van de rangschikking ‘jeugdster van Crawford’ bekendgemaakt en mogen ze hun prijzen in ontvangst nemen. Allen daarheen!

CLUB GESLOTEN OP ZATERDAG 7 MEI

Zaterdagvoormiddag 7 mei zal de club uitzonderlijk gesloten zijn. Er is dus geen vrije training. In de namiddag staat de vriendschappelijke ontmoeting met Merelbeke op het programma.

Pieter-Jan Corteel derde bij de miniemen op Vlaamse jeugdkampioenschappen

Op paasmaandag vonden in Brakel de Vlaamse jeugdkampioenschappen plaats. Voor dat evenement selecteert elke provincie per leeftijdscategorie twee jongens en twee meisjes. Zij spelen ieder acht wedstrijden waarin ze het opnemen tegen de twee geselecteerden van de vier andere provincies. Wie op het einde van de dag de beste resultaten kan voorleggen mag zich Vlaams kampioen noemen.

Daarnaast worden de resultaten van alle spelers per provincie opgeteld en wordt er daardoor ook een rangschikking van de provincies opgemaakt. De Oostvlaamse delegatie deed het met vier eerste en vier derde plaatsen uitstekend en eindigde zo voor het eerst in tientallen jaren nog eens tweede in de eindstand.

 

Van onze club waren drie spelers geselecteerd om de Oostvlaamse kleuren te verdedigen. Bij de meisjes junioren was dat Kaat Van Tittelboom. Zij moest het als D6 opnemen tegen allemaal B- en C-speelsters, een erg moeilijke opdracht. Zoals verwacht kon Kaat dan ook geen enkele wedstrijd winnen, maar ze toonde zich mentaal weerbaar en speelde bij momenten meer dan degelijk.

 

In de reeks miniemen jongens traden de broertjes Corteel aan. Ook daar was de tegenstand niet min maar toch meer haalbaar dan voor Kaat het geval was. Pieter-Jan (D4) haalde nooit zijn allerbeste niveau maar knokte zich naar een onverhoopte podiumplaats. Vooral in de laatste wedstrijd, waarin hij het opnam tegen rechtstreeks concurrent voor de derde plaats Thomas Verheyde (D6), legde hij de nodige koelbloedigheid en vechtlust aan de dag om de vijfde set met 11-9 naar zich toe te halen. Over de hele dag verloor hij enkel van de beide finalisten van het Belgisch kampioenschap, Matthias Janssens (C4) en Vincent Van Hoven (B6).

Broer Hannes (E0) startte de dag weliswaar verliezend maar met sterk en knap tafeltennis tegen Matthias en Vincent. Nadien kende hij een dipje en verloor ook zijn twee volgende wedstrijden, onder meer tegen de verrassend sterk spelende Thomas. Na de middagpauze herpakte Hannes zich en won de resterende vier wedstrijden, waarbij hij geregeld opnieuw zijn beste slagen bovenhaalde. Uiteindelijk werd hij met die vier op acht nog vijfde in de stand, zeker niet slecht voor een eerstejaarsminiem.

Alles bij elkaar een erg knappe prestatie van zowel Hannes als Pieter-Jan als je weet dat de meeste ‘kopmannen’ van de andere provincies vier tot vijf keer per week trainen terwijl onze jongens maar aan twee of drie keer komen. Trainer Kristof Van Lersberghe droeg ook zijn steentje bij door de coaching van Kaat en Pieter-Jan op zich te nemen, bedankt daarvoor Kristof.

previous   1 2 3 4 5 6 7 8 9   next