Jeugd

geslaagde stage

Maar liefst 25 deelnemers, verspreid over twee dagen, namen deel aan de stage van TTC Gent, welke plaatsvond op maandag 11 en dinsdag 12 februari 2013. Om genoeg inschrijvingen en niveau aan te wenden op korte termijn stond de stage open voor iedereen. De clubs Rooigem Gent, Merelbeke en Wielsbeke waren naast TTC Gent zelf het hoogst vertegenwoordigd met bijna uitsluitend jeugdspelers. De deelnemers werden ingedeeld in twee groepen en konden genieten van enkele sessies bij drie sparrings (niveau b2,b4,d0). 

Groepsfoto:
IMG_9909 

CarnavaltrainingVandaag stond de training in het teken van carnaval. De meeste spelers hadden de oproep om zich te verkleden begrepen en daagden dan ook op in allerlei personages. Na de pauze werd er een voorgifttornooi gespeeld in vier poules, de eerste twee spelers konden zich plaatsen voor de kwartfinales. Het was uiteindelijk Jordy Ghequiere die in de vijfde set won tegen Pieter-Jan Corteel. Duncan Boone was derde.

Nathan 
Wat voert Nathan nu weer in zijn schild? Blok rughand ;)
 

Stage krokusvakantie

foto stage

 • maandag 11 en dinsdag 12 februari 2013 VOLZET!
 • telkens van 10-16u (middagpauze van 12u30-13u30)
 • Sportzaal KaHo Sint-Lieven, Gebr Desmetstraat 1, 9000 GENT
 • €15 eur voor 1 dag, € 25 voor 2 dagen (of €10/€20 voor 2e lid uit het gezin)
 • Trainers:
  • Kristof Nuytinck
  • Steven Dullaert
 • Sparrings:
  • Anthony Deceuninck (B2)
  • Kristof Van Lersberghe (B4)
  • Senne Vermassen (D0)
 • - Inschrijven via Steven Dullaert (stevendullaert@hotmail.com) tot zaterdag 9 februari VOLZET!
 • - Maximum 24 deelnemers per dag       VOLZET!

http://www.facebook.com/events/464999576898246/?fref=ts

Scholentornooi

Op zaterdag 24 november organiseerde onze club het tweede Scholentornooi. Met 49 deelnemende lagere schoolkinderen uit 5 verschillende scholen morgen we van een succes spreken.

Hier kunt u een verslag lezen van deze dag.

Klik op de foto hieronder om naar het foto-album van Ruben Lateur te gaan.

Scholentornooi

Zomerstage 27 en 28 augustus

Op maandag 27 en of dinsdag 28 augustus 2012 kan je je bij TTC Gent klaarstomen voor het nieuwe seizoen met een zomerstage.
 
De spelers zullen worden ingedeeld volgens niveau over twee groepen.

De stage kost € 15 voor één dag, € 25 voor beide dagen, en gaat telkens door van 10-16u (pauze van 12u30-13u30) in de KaHo-sportzaal (Gebr Desmetstraat 1,9000 GENT).

Iedereen is welkom, ongeacht niveau of leeftijd. Hoewel we voor A-spelers niet veel meer kunnen bieden dan opslagtraining Knipogende emoticon.
 
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan zo gauw mogelijk een email naar stevendullaert@hotmail.com (gsm 0497 06 82 07), met vermelding van naam, voornaam, klassement, geboortedatum, gsmnummer en welke dag(en) je komt.
 
Betaling gebeurt contant de dag zelf.

Pieter-Jan Corteel bekroont sterk seizoen met eindoverwinning in de jeugdster 2012

De ‘jeugdster van TTC Gent’ is een regelmatigheidsprijs voor spelers die veel komen trainen,  deelnemen aan clubactiviteiten en geregeld een stage volgen. Je hoeft dus geen toptalent te zijn of zelfs geen competitie of tornooien te spelen om de titel van jeugdster in de wacht te slepen. 

Uiteraard is het zo dat wie goed scoort in de jeugdster, meer kans maakt om mooie prestaties bijeen te tafeltennissen. Niet verwonderlijk dus dat de winnaar van de editie 2012, Pieter-Jan Corteel, een erg knap seizoen speelde. Dat startte al in augustus met een sterke reeks in het A-tornooi van Oostende en het criterium in Wielsbeke. Voor de winterstop volgden nog mooie resultaten op de Vlaamse jeugdkampioenschappen en in het nationaal jeugdcriterium, met onder meer winst tegen zowel Jorne Bickx (B4) als Matthias Janssens (B6) van de topsportschool.

In de competitie liep het aanvankelijk wat minder, maar in de tweede seizoenshelft speelde Pieter-Jan alsmaar beter en had hij een serieuze hand in het behoud van E-, F- en zelfs C-ploeg. Ondertussen bleef hij naast de competitie regelmatig B-spelers aan zijn ‘kaart’ toevoegen, met als orgelpunt winst in het driedelig provinciaal jeugdcriterium. Daarin wist hij met Brecht Vyncke (B6), Kristof Van Lersberghe (B6) en Tim Blanckaert (B4) alle sparrings te vloeren en mocht zich dan ook verdiend eindwinnaar noemen. Tussendoor werd hij ook nog provinciaal kampioen bij de kadetten enkel en dubbel.

Begin mei werd Pieter-Jan met wat geluk opgevist om als invaller deel te nemen aan de TOP12. Deze keer helaas geen glansprestatie maar toch nog een B4 gewonnen en dus niet volledig weggespeeld. Tijdens zijn laatste wapenfeit van het seizoen op de clubkampioenschappen haalde hij dan weer wel een degelijk niveau. Pieter-Jan sloot er 15 opeenvolgende wedstrijden winnend af en kroonde zich tot kampioen bij de jeugd, in de C- en in de open reeks. Het zal wellicht moeilijk worden om volgend jaar beter te doen!

 

Kort na Pieter-Jan eindigden Hannes Corteel en Ruben Lateur op de tweede en derde plaats in de jeugdster. Niet toevallig ook twee van onze betere spelers en meteen ook een duidelijke hint voor de allerjongsten en de beginners. Als je mooie resultaten wil behalen, zeker komen trainen en proberen zoveel mogelijk stages te volgen!

 

Speciaal voor de nieuw gekomen beginners is er ook een prijs voorzien op de jeugdster. Van iedereen die hun eerste (volledige) seizoen in de club speelde, mag de hoogst gerangschikte zich laureaat in de categorie hoogste nieuwkomer noemen. Voor die titel bleef het bijzonder spannend tot de laatste trainingsdag. Uiteindelijk was het Morgane Van Goethem die met slechts twee puntjes nipt Jonas Bovyn voorbleef.

 

Omdat we bij het uitdelen van prijzen ook wel eens oog willen hebben voor de zuivere prestaties aan de pingpongtafel en niet alleen de aanwezigheid op de club, bestaat er ook nog een prijs voor de ‘prestatie van het jaar’.  Eerder deze maand werden daarvoor 3 spelers genomineerd. Tot verrassing van de genomineerde jeugd zelf, ging deze onderscheiding niet naar Pieter-Jan, maar wel naar zijn broer Hannes Corteel. De juryleden waren niet alleen onder de indruk van zijn provinciale titel in de reeks heren D, maar vooral ook van de manier waarop hij die titel behaalde, met veel vechtlust en mentale weerbaarheid.

 

Afgelopen weekend tijdens het jaarlijkse clubfeest huldigde voorzitter Paul Van Caeneghem onder een stralende zon de hoogste nieuwkomer, de winnaar van de prestatie van het jaar en de nummers 1, 2 en 3 uit de rangschikking.  En het bleef niet bij woorden alleen, want dank zij sponsor Tim Blanckaert van Tim TTS kregen alle laureaten een dikke prijs mee naar huis.

Bedankt Tim en proficiat aan alle prijswinnaars!

 

Alle nominaties ‘prestatie van het jaar’ bekend

Afgelopen weekend moesten bij de jeugdwerkgroep alle nominaties voor de ‘prestatie van het jaar’ ingediend worden. Er kwamen 4 nominaties binnen:

Ruben Lateur: voor zijn titel van provinciaal kampioen bij de junioren.

Hannes Corteel: voor zijn titel van provinciaal kampioen bij de heren, reeks D.

Pieter-Jan Corteel: voor zijn winst in het driedelig provinciaal jeugdcriterium, waarin hij onder andere Brecht Vyncke (B6), Kristof Van Lersberghe (B6) en Tim Blanckaert (B4) versloeg.

Pieter-Jan Corteel: voor zijn winst in alle reeksen van clubkampioenschappen waaraan hij deelnam, jeugd, C en open.

Deze week worden verschillende oudgedienden geraadpleegd om een stem uit te brengen. De bekendmaking van de winnaar gebeurt volgende zaterdag op het clubfeest. Dan worden ook de laureaten van de rangschikking ‘jeugdster van TTC Gent’ bekendgemaakt en mogen ze hun prijzen in ontvangst nemen. Zeker komen kijken!

Jeugd pakt uit op clubkampioenschappen

Na de jeugdkampioenschappen gisterenmorgen traden verschillende van onze jeugdspelers nog aan in de klassementsreeksen gisterenmiddag. En de rest zal het geweten hebben, want onze jongelui pakten het gros van de prijzen.

In de NG-reeks kwamen enkel jeugdspelers uit, en was het spannend tot het laatste punt. Uiteindelijk werd Tomasz Orzechowski kampioen door in de belle Jordy Bovyn met 20-18 achter zich te houden.
Ook bij de E’s kon een jonge snaak zegevieren. William Sweetlove (E2) mocht na een knap parcours en een even knappe finale tegen Jürgen Eeckhout (E0) eindelijk zijn eerste beker mee naar huis nemen. 
In de D-reeks geen jeugd aan het feest, hoewel Hannes Corteel (D2) toch tot de halve finale doordrong om daar te verliezen van latere winnaar Kris Philippaerts (D4), die overigens een beresterke dag kende. Hannes geraakte ook nog tot de kwartfinale van de open reeks, maar moest daarin de duimen leggen voor later finalist Tim Blanckaert (B4).

Dé topprestatie kwam echter van Pieter-Jan Corteel (C4), die na de jeugdkampioenschappen eerder op dag ook nog de C én de open reeks won. Op zijn weg naar de drie bekers vloerde hij onder andere Jelle Langaskens (D6), Hannes Corteel (D2), Ruben Lateur (C6), Jelle Versteeg (C2), Koen Puystiens (C2), Mario Fockenier (C0) en Tim Blanckaert (B4). Over de drie reeksen samen speelde Pieter-Jan in totaal 15 partijen, waarvan hij er geen enkele verloor, sterker nog, hij speelde zelfs geen enkele vijfsetter!

Proficiat aan al onze jeugdspelers die deelnamen en aan Tomasz, William en Pieter-Jan in het bijzonder.

Pieter-Jan Corteel en Jordy Bovyn winnen clubkampioenschappen bij de jeugd

13 Deelnemers waren er deze morgen bij de beginners, waarin de spelers zonder of met beperkte competitie-ervaring mochten aantreden. Net gepast om in twee poules te verdelen en met behulp van het quickpoulesysteem te laten spelen. Nadien speelden de eerstes van elke poule tegen elkaar voor plaats één, de tweedes voor plaats drie, enzovoort.
In de poules noteerden we nu en dan duidelijk niveauverschil, ook al kregen de spelers zonder competitie-ervaring altijd twee punten voorgift, maar na de poules zagen we veel spannende matchen. Het was uiteindelijk Jordy Bovyn, die na winst in zijn poule ook te sterk bleek voor Hannes Van Goethem en zo verdiend de beker bij de beginners naar huis mocht meenemen.

Bij de gevorderden werd er ook met voorgift gespeeld wanneer een speler uit de jeugdcompetitie het moest opnemen tegen iemand die al in de herencompetitie speelt. Voor de rest kwam er geen voorgift aan te pas. Ook hier werd er in twee poules gepingpongd en nadien waren er telkens nog twee kruiswedstrijden om de plaatsen te bepalen. In de poules hadden de jongens uit de herencompetitie het erg lastig met het voorgiftsysteem, maar uiteindelijk waren het toch de vier hoogst geklasseerden die voor de ereplaatsen mochten strijden.
Daarin zagen we in de halve finales twee spannende wedstrijden met vaak spectaculaire rally’s. In de ene halve eindstrijd trok Pieter-Jan Corteel (C4) aan het langste eind tegen broer Hannes (D2). In de andere match versloeg Jelle Versteeg (C2) nipt Ruben Lateur (C6) in de belle. De volgende wedstrijden waren minder spannend, maar vooral in de finale lieten zowel Jelle als Pieter-Jan schitterende punten optekenen. Uiteindelijk was het Pieter-Jan die met 3-1 won, terwijl in de wedstrijd voor de derde plaats Ruben met 3-0 de maat nam van Hannes.

Iedereen vond het een leuke voormiddag, ongeacht zijn op haar plaats, en dus keerden we tevreden huiswaarts, maar niet voor lang, want in de namiddag stonden nog de clubkampioenschappen voor de klassementen op het programma.
 

Volledige uitslag

Beginners

 1. Jordy
 2. Hannes VG
 3. Remi
 4. Jonas
 5. Annelies
 6. Ruben M
 7. Morgane
 8. Delphine
 9. Jef
 10. Lambros
 11. Emilios
 12. Kato
 13. Jonathan

 

 Gevorderden 

 1. Pieter-Jan
 2. Jelle
 3. Ruben L
 4. Hannes C
 5. William
 6. Joke
 7. Tomasz
 8. Duncan

Pieter-Jan Corteel kansloos op TOP 12

Anders dan gehoopt, maar zeker niet onlogisch, eindigde Pieter-Jan afgelopen zondag in Louvain-la-Neuve op de twaalfde plaats in de TOP 12 bij de kadetten. In zijn eerste wedstrijd ging hij aarzelend van start en kon weinig weerwerk bieden tegen de nummer 1 van de ranking, Romain Lambiet (B2, Vervia). De twee volgende matchen gingen stukken beter met verlies in de belle tegen later finalist Arthur Bilas (B4, Astrid Herstal) en 3-1 winst tegen Tom Oliver (B4, La Vilette Charleroi). Dat gaf hoop voor de volgende wedstrijden maar helaas bleef het daar ook bij. Pieter-Jan begon zijn vierde partij nochtans niet slecht tegen Thibaut Darcis (B4, Vedrinamur), maar nipt verlies in de eerste set, na de hele tijd te hebben voorgestaan, gaf hem een mentale dreun, die hij niet meer te boven kwam. Vanaf dan won hij in de poule geen enkele set meer en dus eindigde hij voorlaatste van de zes spelers. Na een te lange onderbreking mocht Pieter-Jan het dan tegen de andere ‘mindere goden’ opnemen voor de plaatsen 9 tot en met 12, maar ook nu kreeg hij de veer niet meer gespannen. Eerst verloor hij zonder pardon met 3-0 tegen Maxim Janik (C2, Schulen) en in de wedstrijd voor de voorlaatste plaats gaf hij een 2-0 voorsprong nog uit handen tegen Bruno Firquet (C0, Verviers). Enig lichtpunt in die laatste partij was dat Pieter-Jan zich eindelijk opnieuw degelijk inzette en wel tot de laatste bal, ook al bleef hij een stuk onder zijn beste niveau. Geladen met de werkpunten inzet en mentale weerbaarheid, keerde Pieter-Jan ontgoocheld huiswaarts. Gelukkig was er nog coach Kristof Nuytinck, die het allemaal wat vrolijker maakte. Bedankt Kristof, vooral ook om de hele dag Pieter-Jan bij te staan met raad en daad.
previous   1 2 3 4 5 6 7 8   next